понеделник, 5 януари 2015 г.

Гранитогрес



Гранитогресът е изкуствен материал, който се доближава по свойства до камъка. Това е един широко разпространен и използваем напоследък материал. Гранитогресът се използва най-често за довършителни работи и за външна облицовка на сгради, фасади, тераси. Гранитогресните плочки могат да бъдат с различен размер и дебелина. Този вид плочки са много търсени не само заради голямото разнообразие, което предлагат по отношение на цветове и дизайн, но и заради здравината на материала. Гранитогресът е материал, който не се повлиява от атмосферните условия и е устойчив на вода и пара. Това прави гранитогреса привлекателен при използването му напоследък за обзавеждане на бани. Освен това гранитогреса се използва все повече и за вътрешен интериор и подови настилки.
Гранитогресът може да се запази естествен, а може да бъде и глазиран, който е по-широко разпространен. Гранитогресът може да бъде още полиран и матиран. Полираният гранитогрес има гладка повърхност и бясък и създава усещане за простор на помещението.От друга страна матираният гранитогрес има по-голяма твърдост и е по-устойчив на износване. Плочките от гранитогрес мога да наподобяват дялан камък, а също могат да бъдат и с имитация на паркет, което го прави привлекателен при облепяне на подови настилки. Напоследък се появиха огромни по размер гранитогресни плочки, които се използват за постигане на абсолютна цялост на покритието.Последен хит при използването н
а този тип гранитогрес е в производството на мебели.
Въобще гранитогресът намира широко приложение в сферата на строителните и монтажните работи и до голяма степен измества някои от досега използваните материали.
Големи производители на гранитогреса са Испания, Италия, Китай, Полша и други страни от Европа, като първоизточник на този материал е Италия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар